Vedligehold

Disse råd vedrørende vedligehold er en forudsætning for, at garantien gælder.

Manglende vedligehold kan udgøre en fare i trafikken, og medføre at cyklens konstruktion svækkes eller ældes før tid.

Hvis du derimod vedligeholder din cykel, kommer den til at vække glæde i mange år.

  • Gør det til en vane regelmæssigt at kontrollere og spænde alle skruer, eger, møtrikker, og pedaler.
  • Eventuelt slør i hjul-, krumtap, styrlejer, samt mellem kassen og stel (centrumbolt) skal straks udbedres af et cykelværksted.
  • Sørg for at have velpumpede dæk, da det giver lavere friktion og reducerer risiko for punktering og beskytter fælgene mod stød.
  • Hvis egerne føles løse, eller der kommer en konstant tikkende lyd fra hjulene, er det tid til at indlevere cyklen til efterspænding af egerne og/eller opretning af fælg.

Dette bør altid kontrolleres indenfor nogle uger fra du har taget din nye cykel i brug.

  • Opbevaringen af cyklen skal helst ske i et regnfrit rum. Hvis dette ikke er muligt, skal kaleche og overtræk bruges.
  • Ved skader i lakken på stel eller kasse bør man reparere med lakmaling for at forhindre, at der opstår rust eller fugt.

En ren cykel er nemmere at vedligeholde og de fleste komponenter på din cykel fungerer bedre og holder længere, når de ikke er dækkede af snavs, olie, salt, etc.

  • Vask derfor cyklen regelmæssigt. Ved vask bør du undgå at vand og rengøringsmiddel trænger ind i cyklens lag – som f.eks. pedaler, nav og styrleje – eftersom rengøringsmiddel opløser det fedt, der er i lejerne.

Batterier til elcykler må ikke udsættes for ekstrem varme eller vand gennem længere tid. Hvis cyklen ikke bruges i en længere periode, skal batteriet opbevares i et tørt og køligt rum.

Hvis batteriet ikke bruges i en længere periode, skal der foretages en vedligeholdelsesopladning a ca. 2 timer per måned.

Efter rengøring er det meget vigtigt at man smører alle bevægelige dele (gear, wire og pedalfæste).

OBS!

Husk at cykle med varsomhed. Kraftige stød fra f.eks. fortov kan skade cyklen, specielt hvis man kører med tung last. Hvis det sker gentagende gange, kan der ske skader på stellet.

Dette gælder også ved overlastning (max last i kassen er 100 kg).

Cyklen er beregnet til normal kørsel på vejene, og er ikke et terrænkøretøj.